گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
تجدید یا تعویض گذرنامه

تجدید یا تعویض گذرنامه

یادآوری:

- حضور متقاضیان صدور اولین گذرنامه یا دارندگان گذرنامه صادره از ایران درسفارت ضروری است.

-چنانچه گذرنامه متقاضی قبلا از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس صادر شده باشد دراینصورت ارسال مدارك تعویض یا تجدید گذرنامه (بدون نیاز به ارسال اصل كارت ملی و اقامت)  فقط از طریق پست بلامانع است.

 
مدارك مورد نیاز:

- اصل گذرنامه قبلی و یك نسخه تصویر صفحات 1 تا 4  و تصویر صفحه حاوی آخرین مهر خروج از ایران

- اصل ویك نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای 15 سال سن شناسنامه باید عكس دار باشد) در صورت عكس دار نبودن شناسنامه ابتدا به بخش سجلات مراجعه فرمایید.

- یك نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف كارت اقامت معتبر (اقامت یكساله / ده ساله / ملیت(ناسیونالیته) / پناهندگی)

- یك نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف كارت ملی ایران (برای افراد بالای 18 سال سن)

هموطنانی كه تاكنون برای دریافت كارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند بایدضمن مراجعه، مدارك خود را جهت صدور كارت ملی به بخش سجلات ارائه و رسید دریافت نمایند.

- دو قطعه عكس جدید (مخصوص گذرنامه) در اندازه 3.5 در 4.5   (سه و نیم در چهار و نیم سانتیمتر) ، رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون كلاه و عینك (برای خانمها از 6 سال سن بالاتر با حجاب كامل اسلامی)

- تكمیل یك نسخه فرم شماره 2

- تكمیل پشت فرم شماره 2 برای دارندگان ملیت خارجی (كارت ناسیونالیته ) و برای دارندگان كارت پناهندگی 

- پرداخت هزینه صدور گذرنامه و هزینه تغییر محل اقامت از ایران به فرانسه (همراه با تكمیل و ارایه فرم شماره 5 و فرم شماره 6)  (در صورتی كه محل اقامت در گذرنامه قبلی فرانسه باشد نیازی به پرداخت هزینه تغییر محل اقامت و همچنین تكمیل فرمهای شماره  5 و 6 نمی باشد)

- اصل و تصویر كارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان

- آقایان دارای 18 سال سن و بالاتر(تا سن 50  سالگی)  كه كارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نكرده اند (مشمولین که در زمان درخواست حداقل سه سال تمام خارج از کشور بوده باشند) باید بجای فرم شماره 6 نسبت به تكمیل و ارایه درخواست درج مهرخروج مشمولین(فرم شماره 7)،یك قطعه عكس و پرداخت هزینه استعلام (فقط برای اولین بار) و هزینه صدور مهر خروجی مشمولین بصورت جداگانه اقدام نمایند.

- اجازه كتبی شوهر برای خانمهای متاهل دارای همسر ایرانی (در صورتیكه خواستار تغییر محل اقامت از ایران به فرانسه باشند.اگر در گذرنامه قبلی خانم محل اقامت فرانسه باشد نیازی به اجازه كتبی شوهر نمی باشد) و اجازه كتبی پدر برای فرزندان زیر 18 سال(فرم شماره 5)، اجازه نامه باید در صورت حضور شوهر/ پدر توسط مسئولین بخش گذرنامه سفارت(رایگان) و در صورت ارسال مدارك از طریق پست توسط دفترخانه «NOTAIRE» گواهی شود.

- پاكت تمبردار سفارشی با نشانی كامل متقاضی (در صورت تمایل ارسال گذرنامه با پست)

 توضیحات مهم:

1- در صورت نقص مدارك و یا امضاء نكردن پرسشنامه ها، همه مدارك بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

2- تصویر مدارك هویتی مانند شناسنامه ، كارت ملی و كارت پایان خدمت/معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود كه از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره3، اداره گذرنامه و روادید ،بخش مقیمین خارج از كشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد،ارومیه،اصفهان،قم،گیلان ،كرمانشاه ،زاهدان ، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاكس) گردد.

3- در صورتی که متقاضی دارای دو گذرنامه، کارت هویت و یا شناسنامه خارجی مختلف باشد می بایست ضمن درج هر دو مورد در برگ اظهاریه بقاء به تابعیت ایرانی ، تصویر هر دو مدرک خارجی را ارایه نماید.

 

4- چنانچه متقاضی گذرنامه خارجی خود را به دلیل پناهندگی کسب نموده باشد باید نسبت به تکمیل و ارایه هر دو برگ «اظهاریه بقاء به تابعیت ایرانی»

(فرم شماره 3) و « اعلام ندامت از پناهندگی» (فرم شماره 4) اقدام نماید.

5 - کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر 18 سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

6 - بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارایه اجازه همسر ندارند.

7- چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده باشد ارایه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت الزامی است.

8- چنانچه بانوی متقاضی تغییر محل اقامت مطلقه باشد ارایه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است.

بدیهی است تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج فرزندان زیر 18 سال سن منوط به ارایه مجوز رسمی پدر یا حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران می باشد.

اداره کل ارزیابی و نظارت
سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران