گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
صدور اولین گذرنامه ایرانیان متولد خارج از کشور

صدور اولین گذرنامه ایرانیان متولد خارج ازکشور

یادآوری :

- با استناد به بند2 ماده 976 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران ، افرادی که پدر آنها ایرانی بوده و در خارج از ایران متولد شده اند پس از دریافت شناسنامه ایرانی از سفارت می توانند نسبت به دریافت اولین گذرنامه ایرانی اقدام نمایند.

 
مدارك مورد نیاز :

- حضور متقاضی در بخش كنسولی سفارت   

- اصل ویك نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای 15 سال سن شناسنامه باید عكس دار باشد) در صورت عكس دار نبودن شناسنامه ابتدا به بخش سجلات مراجعه فرمایید.

- یك نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف كارت اقامت معتبر (اقامت یكساله / ده ساله/ ملیت(ناسیونالیته)

/ Titre de Circulation/ Titre didentité Républicain)

- یك نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف كارت ملی ایران (برای افراد با لای 18 سال سن)

*** هموطنانی كه تاكنون برای دریافت كارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند بایدضمن مراجعه، مدارك خود را جهت صدور كارت ملی به بخش سجلات ارائه و رسید دریافت نمایند

- دو قطعه عكس جدید (مخصوص گذرنامه) در اندازه 3.5 در 4.5   (سه و نیم در چهار و نیم سانتیمتر) ، رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون كلاه و عینك (برای خانمها از 6 سال سن بالاتر با حجاب كامل اسلامی)

- تكمیل یك نسخه فرم شماره 2 

- تكمیل پشت فرم شماره 2 برای دارندگان ملیت خارجی

- پرداخت هزینه صدور گذرنامه و هزینه  تغییر محل اقامت از ایران به فرانسه (همراه با تكمیل و ارایه فرم شماره 5 و فرم شماره 6 ) (در صورتی كه محل اقامت در گذرنامه والدین فرانسه باشد نیازی به پرداخت هزینه تغییر محل اقامت نمی باشد) 

- اصل و تصویر كارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان

- آقایان دارای 18 سال سن و بالاتر(تا سن 50سالگی) كه كارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نكرده اند (مشمولین) باید بجای فرم شماره 6 نسبت به تكمیل و ارایه درخواست درج مهرخروج مشمولین(فرم شماره 7)، یك قطعه عكس و پرداخت هزینه استعلام (فقط برای اولین بار) و هزینه صدور مهر خروجی بصورت جداگانه اقدام نمایند.

- اجازه كتبی شوهر برای خانمهای متاهل دارای همسر ایرانی و اجازه كتبی پدر برای فرزندان زیر 18 سال(فرم شماره 5)، اجازه نامه باید با حضور شوهر/ پدر توسط مسئولین بخش گذرنامه سفارت(رایگان) گواهی شود.

- پاكت تمبردار سفارشی با نشانی كامل متقاضی (در صورت تمایل ارسال گذرنامه با پست)

 

 توضیحات مهم:

1- در صورت نقص مدارك و یا امضاء نكردن پرسشنامه ها، همه مدارك بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

2- تصویر مدارك هویتی مانند شناسنامه ، كارت ملی و كارت پایان خدمت/معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود كه از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره3، اداره گذرنامه و روادید ،بخش مقیمین خارج از كشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد، ارومیه، اصفهان، قم، گیلان،كرمانشاه، زاهدان، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاكس) گردد. 

3- در صورتی که متقاضی دارای دو گذرنامه، کارت هویت و یا شناسنامه خارجی مختلف باشد می بایست ضمن تکمیل پشت فرم شماره 2، تصویر هر دو مدرک خارجی را ارایه نماید.

4 - کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر 18 سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

5 - بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارایه مجوز شوهر ندارند.

اداره کل ارزیابی و نظارت
سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران