گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
صدور گذرنامه عابرین غیر مجاز

صدور گذرنامه عابرین غیرمجاز

توضیح :

متقاضیانی که به طور غیر مجاز (غیر قانونی) از کشور خارج شده اند و اكنون درخواست صدور گذرنامه ایرانی دارند می توانند با ارائه مدارك لازم طی دو مرحله (استعلام و صدور) گذرنامه خود را دریافت نمایند.

 

مدارك لازم برای مرحله اول(استعلام):

1- تکمیل فرم درخواست عابر غیر مجاز از طریق سامانه تاک ( WWW.TAK.MFA.IR )

2- اصل و یك نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه (برای افراد بالای 15 سال سن شناسنامه باید عكس دار باشد) در صورت عكس دار نبودن شناسنامه ابتدا به بخش سجلات مراجعه فرمائید.

3- گزارش كتبی متقاضی حاوی چگونگی خروج از كشور، نحوه اخذ اقامت و نوع آن با ذكر تاریخهای دقیق (روز، ماه، سال) خروج از ایران و ورود به خاك فرانسه به همراه یك نسخه تصویر آن

4- تكمیل و ارائه یك نسخه فرم شماره 12 و فرم شماره 13

5- دو قطعه عكس جدید (مخصوص گذرنامه) در اندازه 3.5 در 4.5   (سه و نیم در چهار و نیم سانتیمتر) ، رنگی ، تمام رخ با زمینه روشن، بدون كلاه و عینك (برای خانمها از 6 سال سن بالاتر با حجاب كامل اسلامی)

6- پرداخت هزینه استعلام و هزینه جریمه خروج غیر مجاز بصورت جداگانه

 

 پس از دریافت پاسخ استعلام، با در دست داشتن مدارك لازم (مندرج در مرحله دوم) جهت صدور گذرنامه به بخش كنسولی سفارت مراجعه نماید.         

 

مدارك مورد نیازبرای مرحله دوم (صدور گذرنامه):

- حضور متقاضی در بخش كنسولی سفارت

- اصل ویك نسخه تصویر روشن و خوانا از تمام صفحات شناسنامه

-  یک نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف كارت اقامت معتبر (اقامت یكساله / ده ساله/ ملیت(ناسیونالیته) / پناهندگی)

- یك نسخه تصویر روشن و خوانا از دو طرف كارت ملی ایران

هموطنانی كه تاكنون برای دریافت كارت شناسایی ملی اقدام ننموده اند بایدضمن مراجعه، مدارك خود را جهت صدور كارت ملی به بخش سجلات ارائه و رسید دریافت نمایند

- دو قطعه عكس جدید (مخصوص گذرنامه) در اندازه   3.5 در 4.5   (سه و نیم در چهار و نیم سانتیمتر) رنگی، تمام رخ با زمینه روشن، بدون كلاه و عینك

   (برای خانمها از 6 سال سن بالاتر با حجاب كامل اسلامی) 

- تكمیل یک نسخه فرم شماره 2

- تكمیل پشت فرم شماره 2 برای دارندگان ملیت خارجی(كارت ناسیونالیته )   و برای دارندگان كارت پناهندگی 

- پرداخت هزینه صدور گذرنامه و هزینه تغییر محل اقامت از ایران به فرانسه (همراه با تكمیل و ارایه فرم شماره 5 و فرم شماره 6)

-  اصل و تصویر كارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان

- آقایان دارای 18 سال سن و بالاتر(تا سن50سالگی) كه كارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نكرده اند (مشمولین به شرطی كه قبل از 29/12/1382 از ایران خارج شده باشند) باید بجای فرم شماره 6 نسبت به تكمیل و ارایه درخواست درج مهرخروج مشمولین(فرم شماره7)،یك قطعه عكس و پرداخت هزینه استعلام (فقط برای اولین بار) و هزینه صدور مهر خروجی مشمولین بصورت جداگانه اقدام نمایند.

- اجازه كتبی شوهر برای خانمهای متاهل دارای همسر ایرانی (در صورتیكه خواستار تغییر محل اقامت از ایران به فرانسه باشند) و اجازه كتبی پدر برای فرزندان زیر18 سال(فرم شماره 5)، اجازه نامه باید با حضور شوهر/ پدر توسط مسئولین بخش گذرنامه سفارت گواهی شود.

- پاكت تمبردار سفارشی با نشانی كامل متقاضی (در صورت تمایل ارسال گذرنامه با پست)

 

توضیحات مهم:

1- در صورت نقص مدارك و یا امضاء نكردن پرسشنامه ها، همه مدارك بدون اقدام برگشت داده خواهد شد.

2- تصویر مدارك هویتی مانند شناسنامه ، كارت ملی و كارت پایان خدمت/معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود كه از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره3، اداره گذرنامه و روادید ،بخش مقیمین خارج از كشور) و یا دفاتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شیراز، تبریز، مشهد، ارومیه، اصفهان، قم، گیلان،كرمانشاه، زاهدان، بوشهر و اهواز برای این سفارت نمابر(فاكس) گردد.

3- در صورتی که متقاضی دارای دو گذرنامه، کارت هویت و یا شناسنامه خارجی مختلف باشد می بایست ضمن تکمیل پشت فرم شماره 2 ، تصویر هر دو مدرک خارجی را ارایه نماید.

4- چنانچه متقاضی گذرنامه خارجی خود را به دلیل پناهندگی کسب نموده باشد باید نسبت به تکمیل پشت فرم شماره 2   « اعلام ندامت از پناهندگی»  اقدام نماید.

5 - کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر 18 سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

6- چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده باشد ارایه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت الزامی است.

7- چنانچه بانوی متقاضی تغییر محل اقامت مطلقه باشد ارایه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است. بدیهی است تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج  فرزندان زیر 18 سال سن منوط به ارایه مجوز رسمی پدر یا حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران می باشد.

8 - بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارایه مجوز شوهر ندارند.

اداره کل ارزیابی و نظارت
سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران